Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@16:24:35 GMT

پیشنهاد مصطفی ملکیان برای کاهش اضطراب

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۸۱۷۴

پیشنهاد مصطفی ملکیان برای کاهش اضطراب

یکی از چیزهایی که اضطراب انسان را کم می‌کند توجه به این نکته است که ما هیچ‌گاه نمی‌توانیم دریابیم که رویدادها در زندگی، بالمآل به نفع یا به ضرر ما عمل می‌کنند و این ناآگاهی به کاهش اضطراب انسان کمک می‌کند.

گروه اندیشه:

 بسیاری اوقات ما به این دلیل دچار اضطراب می‌شویم که گمان می‌کنیم یک رویداد خاص، سرانجام در زندگی به نفع ما است و خواهان آن هستیم که آن رویداد در زندگی ما حاصل شود و بنابراین دچار اضطراب می‌شویم که آیا این رویداد اتفاق خواهد افتاد یا نه؟ همچنین در مورد رویداد دیگری گمان می‌کنیم که بالمآل این رویداد در زندگی به ضرر ما است؛ بنابراین مدام در اضطراب هستیم که مبادا این رویداد در زندگی ما پیش آید و تلاش می‌کنیم مانع از وقوع آن شویم؛ اما اگر توجه کنیم که این‌گونه نیست و ما نمی‌توانیم بفهمیم که آیا حوادث سرانجام به نفع ما عمل می‌کنند یا به ضرر ما، آن هنگام اضطراب ما برای تحقق یا عدم تحقق رویدادها کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثالی را بیان می‌کنم، تصور کنید در مقطعی از زندگی، شما به‌تمام‌معنا سعی خود را برای قبولی در کنکور در شهری خاص کرده‌اید و در اثر یک اتفاق، به نحو مطلوب کنکور را نگذرانده اید و درنتیجه به‌جای قبولی در شهر موردنظر خود، در شهر دیگری در دانشگاه پذیرفته شده‌اید. در ابتدای امر گمان می‌کنید عدم قبولی در شهر خاصی که طالب آن بوده‌اید اتفاقی است نامطلوب و خسرانی است که شما بدان دچار شده‌اید و در درون دچار نارضایتی و اضطراب می‌شوید اما در ادامه، حضور شما در آن شهری که قبول شده‌اید زمینه‌ساز ازدواج شما با یک فرد ایده آل می‌شود که به نظر می‌رسد این ازدواج، اتفاقی است خوشایند که در زندگی به نفع شما است؛ بنابراین قبولی در این شهر که در ابتدا سبب اضطراب بود و خسران به نظر می‌رسید تبدیل به نعمت و اتفاق مطلوب می‌شود؛ در ادامه زندگی متوجه می‌شوید که همسر شما قادر به فرزند آوری نیست و شما نمی‌توانید صاحب فرزند شوید؛ بنابراین ازدواج با این فرد که در ابتدا اتفاقی خوشایند بود تبدیل به اتفاقی ناخوشایند می‌شود و شما دوباره دچار احساس اضطراب می‌شوید. باگذشت زمان به دلیل جنگی که در شهر شما اتفاق می‌افتد اطرافیان و همشهریان شما فرزندان خود را از دست می‌دهند؛ اما شما که فرزندی ندارید دچار رنج از دست دادن فرزند نمی‌شوید و فرزند نداشتن خود را نعمت و موقعیتی مطلوب تصور می‌کنید و از وقوع آن‌که در ابتدا ناراضی بودید، به رضایت می‌رسید و اضطراب شما کاهش پیدا می‌کند. بدین ترتیب شما هیچ‌گاه نمی‌توانید بفهمید که آیا قبولی شما در آن شهر سرانجام به نفع شما بوده است یا به ضرر شما.

درواقع هیچ‌گاه در زندگی نمی‌توان پرونده رویدادی را بست و در مورد اینکه آیا این رویداد بالمآل به نفع ما است یا به ضرر ما، آن را مختومه اعلام کرد. هر چه بازه‌های زمانی و مکانی گسترش می‌یابند نتایج رویدادها هم در زندگی تغییر می‌کنند و جنبه مثبت و منفی بودن­شان، دچار کاهش یا افزایش می‌شود. ارسطو جمله‌ای حکیمانه می‌گفت که تا کسی را در گور نگذاشته‌اید نمی‌توانید بفهمید که این فرد خوش‌بخت زیست یا بدبخت؛ زیرا احتمال دارد این فرد در طول عمر خود زندگی را با موفقیت گذرانده باشد اما در اواخر عمر دچار شکست سهمگین شود و این امری است محتمل. بنابراین نمی‌توان هر اتفاق خوش را طلب کرد که در زندگی ما نیز رخ دهد؛ زیرا هر خوشی ممکن است در دل خود ناخوشی را به همراه داشته باشد و یا هر ناخوشی پرده‌ای باشد که بر خوشی افتاده است. به نظر می‌رسد بهترین موضع این است که در مواجهه با رویدادها به تعبیر رواقیون به آتارکسیا برسیم؛ یعنی نوعی آرامش و رضایت‌مندی.

رواقیون می‌گفتند به این دلیل که آینده همواره برای ما با ابهام همراه است و هر خوشی می‌تواند به ناخوشی تبدیل شود و یا ناخوشی به خوشی مبدل شود و از آن جا که ما نمی‌توانیم بفهمیم که کدام رویداد سرانجام به نفع یا به ضرر ما عمل می‌کند؛ لذا ما از وقایع بسیار خوشحال یا بسیار اندوهگین نمی‌شویم بلکه آتارکسیا داریم. رواقیون می‌گفتند تمرین کنید و یک واقعه را که به گمان خود مطلوب یا نامطلوب است، ثبت کنید و در طول زمان به سراغ نوشته خود بروید و ارزیابی خود درباره این رویداد مثبت یا منفی را در طول زمان بررسی کنید که آیا با گذر زمان ارزیابی شما از آن رویداد ثابت مانده است یا دچار تغییر شده است. به نظر می‌رسد با انجام این تمرین به‌صورت شهودی به این فهم برسیم که بهترین واکنش در برابر رویدادها در زندگی‌ای که سرانجام امور در آن مشخص نیست، آتارکسیا است./ صفحه شخصی نویسنده

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس

آفتاب‌‌نیوز :

علایم قابل مشاهده استرس نسبتا واضح است از جمله تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی و تنش عضلانی.

یک متخصص در این باره گفت: شما ممکن است نتوانید این علایم آشکار را برای مدت طولانی پنهان کنید و بلافاصله مردم متوجه آن خواهند شد به ویژه خانواده، دوستان و همکاران. اما علایم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه شود. به طور مثال اگر منزوی و تنها شوید، هیچ کس به جز خودتان متوجه این علایم نمی‌شود.

برای مدیریت استرس، این متخصص توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

همچنین می‌توانید مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمانی را با خانواده و دوستان خود سپری کنید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید، انجام دهید یا در کلاس‌های یوگا شرکت کنید.

اما یک نکته مهم دیگر در مورد کاهش استرس و بهبود بهداشت روانی که شاید بسیاری از مردم از آن غافل می‌شوند و آن را در ردیف برنامه‌ریزی‌های روزمره خود قرار نمی‌دهند، توصیه به استراحت کردن است. مطالعات تایید می‌کند افراد در طول شبانه روز ساعاتی را برای استراحت کردن برنامه‌ریزی کنند، چون این توصیه به ظاهر ساده، اهمیت قابل توجهی در دور شدن از استرس دارد.

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علایم خاموش و نامحسوس آن مهم است. اگر علایم و مشخصه‌های استرس در طول زمان تشدید شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه این باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

علایم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که مردم علاقه خود را به زندگی از دست می‌دهند به طور مثال از انجام کار‌هایی که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردند، دست می‌کشند. آن‌ها همچنین مضطرب و عصبی می‌شوند یا می‌ترسند و از کار‌هایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند.

هنگامی که با یک موقعیت تهدیدکننده مواجه می‌شوید، سیستم عصبی سمپاتیک - بخشی از سیستم عصبی مرکزی بدن که عملکرد‌هایی مانند ضربان قلب، تنفس و فشار خون را تنظیم می‌کند - باعث تحریک واکنش «جنگ یا گریز» می‌شود. هورمون استرس موسوم به «کورتیزول» نیز بدن را هوشیار و آماده مقابله با خطر احتمالی می‌کند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، استرس در عین حال باعث تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش سطح هوشیاری، تنفس و ضربان قلب سریع‌تر، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و افزایش تنش عضلانی می‌شود.

به گفته این متخصص، سایر علایم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی مو‌ها یا جویدن ناخن است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کاهش قندخون در دیابتی‌ها
  • جمعیت از مؤلفه‌های مهم قدرت یک کشور است
  • «سرباز روز نهم» با تقریظ رهبر انقلاب به نمایشگاه آمد
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • وستون مک کنی و رد پیشنهاد تمدید قرارداد با یوونتوس
  • چه کتاب‌هایی را به نوجوانان پیشنهاد بدهیم؟
  • عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز